Tonfiskröra
Tonfiskröra med färsk tagliatelle |
- Konserverad tonfisk
- Rödlök
- Dijonsenap
- Créme fraiche
- Oliver
- Svartpeppar
- Salt
- Paprikapulver
Ja, jag vet att man ska va försiktig med tonfisken. Till mitt försvar så är den för tillfället inte på WWFs röda lista.
Om du inte är lat som jag och köper kärnfria oliver, så är det dags att kärna ur dem och finhacka dem.
Finhacka även rödlöken.
Pressa vattnet ur tonfisken och hacka lite i den oxå, alltid roligt att gå loss med kniven.
Raffsa ned allt hack i en bunke och slaffsa ned en burk créme fraiche samt en sked dinjonsenap.
Krydda och smaka av. Tillsätt eventuellt mer senap, men var försiktigt. Det är jävligt lätt att smaken tar över hela röran.
Passar utmärkt i baguette, sallad eller varför inte med färsk pasta.
Röran får fin smak om den får stå i kylen under natten och funkar finfint på frukostmackan (som om jag skulle veta något om det, jag som aldrig äter frukost).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar