Husmanskost på vegetariskt vis |
- Quornfärs
- Ströbröd
- Ägg
- Mjölk
- Gullök
- Vitkål
- Sirap
- Smör
- Paprikapulver
- Salt & Peppar
- Grönsaksbuljong(tärning)
Potatis
- Potatis
Tvätta eller skala potatisen och lägg den i en gryta med lättsaltat vatten.
Quornfärsen får gärna ha tinat en stund innan vi sätter igång.
Skär ner vitkål i lagom stora bitar efter tycke och smak.
Smält smör i en stor panna och bryn kålen utan att bränna den.
När den börjat mjukna, krydda med salt & peppar samt ringla över lite sirap och bryn lite till.
Dra pannan från plattan när du är nöjd.
Starta ugnen på 180 grader.
Låt ströbröd svälla i lite mjölk i en skål.
Skala och finhacka gullöken.
Blanda quorn, gullök, ströbröd och ägg i en bunke tillsammans med salt, peppar och paprikapulver.
Gå loss med en stavmixer så du får något som kan liknas vid köttfärs.
Om färsen blir för blöt kan man blanda i lite potatismjöl.
Nu är det nog läge att sätta på plattan till potatisen.
Koka upp några dl vatten och lös upp en buljongtärning
Smöra en ugnssäker form och lägg ut färsen i mitten av formen.
Täck över med kålen och tillsätt buljongen.
Ställ in i ugnen och låt formen bo där tills kålen börjar få en fin färg.
Men lite tur så är både potatis och quornpudding färdiga ungefär samtidigt.
Hela anrättningen kan avnjutas med rivna morötter och lingonsylt.
Blev den för lös? Ingen fara, imorgon är den mycket fastare, alltså passar den perfekt i matlådan, så se till att inte laga den på en fredag =)
Blev den för lös? Ingen fara, imorgon är den mycket fastare, alltså passar den perfekt i matlådan, så se till att inte laga den på en fredag =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar