Nu däremot har jag under några stuvningssessioner nogsamt iaktagit henne och kände idag att jag var redo att själv testa att göra världens bästa stuvade makaroner.
Istället för att, som mig, äta falukorv så funkar det ofantligt bra med t.ex. falafel som ett vegetariskt alternativ.
Stuvade makaroner, stekt falukorv och lite grönt |
- 1l Mjölk
- Makaroner
- Salt/Peppar
Häll upp en liter mjölk i en gryta med tjock botten och vrid på värmen.
Rör i mjölken hela tiden så att mjölken inte bränns fast!
Så snart mjölken kokar, sänk värmen drastiskt, dra grytan från plattan och häll i makaronerna.
Ställ åter grytan på sin rätta plats och återuppta det otroligt monotona vevandet för att undvika fastbränning.
Fortsätt att röra runt i grytan...
När innehållet börjar tjockna är det dags att krydda med salt och peppar. Vissa tycker att man även ska riva i lite muskot, men det kan jag absolut inte rekommendera eftersom det smakar apa, så det skiter vi i.
Fortsätt att veva i grytan tills det börjar kännas tröttsamt i handleden.
Det är även nu det är daga att börja steka sina korvar/falaflar.
Smaka av och krydda mer efter behov. När makaronerna har dendär finfina konsistensen så är det klart.
Lägg ett lock på grytan och ställ den åt sidan tills ditt tillbehör (korv/falafel eller vad du nu kan tänkas vilja ha) är färdigt.
(Ja, jag stämplar detta som vegetariskt då det är makaronerna som står i centrum)
(Ja, jag stämplar detta som vegetariskt då det är makaronerna som står i centrum)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar