Det visade sig vara mycket lättare än jag trott.
Nygräddad Broccoligratäng. |
- Broccoli
- Smör
- Vetemjöl
- Riven cheddar
- 2 Ägg
- Mjölk
- Grädde
- Salt & Peppar
- Ströbröd
Koka upp lättsaltat vatten och koka broccolin i ca 10 minuter.
Under tiden kan man passa på att separera äggula och äggvita, eftersom det enbart är gulan vi vill använda.
Häll broccolin i ett durkslag och låt vattnet rinna av.
Smält 50g smör och tillsätt 2msk vetemjöl under omrörning.
Slå i 4dl mjölk och rör ut eventuella klumpar.
Häll i ½dl grädde, äggulor och en hel del cheddar.
Rör konstant och låt det hela koka upp och puttra i några minuter.
Dra grytan från plattan och smaka av med salt och peppar.
Lägg broccolin i en ugnsfast form och häll smeten över. Toppa med lite ströbröd.
Grädda i ugnen på ca 200 grader i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar