söndag 8 april 2012

Broccoligratäng

Trots att jag gillar broccoli har jag aldrig tidigare försökt mig på att laga broccoligratäng.
Det visade sig vara mycket lättare än jag trott.

Nygräddad Broccoligratäng.
Broccoligratäng

  • Broccoli
  • Smör
  • Vetemjöl
  • Riven cheddar
  • 2 Ägg
  • Mjölk
  • Grädde
  • Salt & Peppar
  • Ströbröd
Koka upp lättsaltat vatten och koka broccolin i ca 10 minuter.
Under tiden kan man passa på att separera äggula och äggvita, eftersom det enbart är gulan vi vill använda.
Häll broccolin i ett durkslag och låt vattnet rinna av.

Smält 50g smör och tillsätt 2msk vetemjöl under omrörning.
Slå i 4dl mjölk och rör ut eventuella klumpar.
Häll i ½dl grädde, äggulor och en hel del cheddar.
Rör konstant och låt det hela koka upp och puttra i några minuter.
Dra grytan från plattan och smaka av med salt och peppar. 

Lägg broccolin i en ugnsfast form och häll smeten över. Toppa med lite ströbröd.
Grädda i ugnen på ca 200 grader i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar