Egentligen behöver man inget recept när man ska laga köttfärssås, men här följer ändå ett.
Kattfärssås med spagetti |
- Nötfärs
- 2st gullökar
- Vitlök
- Tomatkross
- 4 stora champinjoner
- Tomarpuré
- Chilisås
- Salt
- Svartpeppar
- Koriander
- Oregano
- Basilika
- Dragon
- 2st buljongtärningar
- Riven ost
Fyll en kastrull med lättsaltat vatten och några droppar olja.
Skala och hacka löken grovt. Skiva champinjoner och vitlök.
Fräs löken och champinjonerna i lite smör tills de börjar få färg.
Häll över fräset i en tallrick, bunke, bytta eller direkt på diskbänken om du så föredrar.
Klicka i lite nytt smör i pannan och bryn färsen.
När färsen fått färg, häll tillbaka löken och champinjonerna.
Tillsätt tomatkross, någon matsked tomatpuré, en klick chilisås och buljongtärningar.
Låt det hela puttra några minuter.
Vid det här laget borde vattnet ha börjat koka. Tillsätt din favoritpasta. (såvida det inte är färsk pasta som har en koktid under 5 minuter, då är det bäst att vänta till slutet!)
Tillbaka till såsen; Häll i lite lagom mycket av örterna, saltet och pepparn. Tänk på att köttbuljong är lite salt i sig, så ta det lugnt med saltandet.
Rör ner kryddorna och smaka av, eventuellt kan man krydda ännu lite mer.
Om ni som mig aldrig kan lära er att anväda timer för att hålla koll på koktider, så fiska upp en pasta med valfritt verktyg och bit en bit för att känna konsistensen.
Om allt är till belåtenhet, häll vattnet från pastan, ta pannan av plattan och servera med lite grönsaker och riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar