Vi kommer även att lära oss göra världens bästa tomatsås som går att använda till en hel rad olika saker förutom pizza.
Nygräddad och färdigt att hugga in |
Deg
- 2.5dl Vatten
- Salt
- ½ paket Jäst
- Olja
- 6-7dl Vetemjöl
(Världens bästa) Tomatsås
- Gullök
- Vitlök
- Tomatkross
- Tomatpuré
- Olja
- Grönsaksbuljong
- Oregano, Dragon, Basilika
- Salt & Peppar
Fyllning (för kvällen)
- (Världens bästa) Tomatsås
- Cheddar
- 1kula Mozarella
- ½ Röd paprika
- Tonfisk
- Chaminjoner
Då degen ska jäsa en timma så börjar vi med den;
Smula sönder jästen i en bunke. Värm vatten till 37 grader, häll det i bunken.
Lös upp jästen och tillsätt 3msk olja och lite salt.
Häll i lite mjöl åt gången och arbeta degen med en en slev eller näven (om du föredrar att bli kladdig).
När degen inte vill ta emot mer mjöl, lägg en duk över och ställ äggklockan på 60 minuter.
(Ja, det är väldigt likt degen jag använde till pirogerna igår, och ja man kan använda den degen till pizzan, eller denna degen till pirogerna)
När degen jäser så kastar vi oss över världens bästa tomatsås.
Skala och finhacka 1 gullök och 2 klyftor vitlök.
Fräs hacket i olja tills det blivit mjukt.
Häll i ett paket tomatkross och några teskedar tomatpuré.
Låt det hela koka upp. Kasta i en tärning grönsaksbuljong och massor med oregano, basilika och dragon. Krydda med salt och peppar.
Låt såsen småputtra i 20 minuter och smaka av. Krydda med mer salt, peppar eller örter efter behov.
Fyllningen för kvällen preparerades enligt följande;
Paprikan skivades tunt, likaså champinjonerna. Mozarellan skivades lite tjockare.
När klockan ringer så är det dags att starta ugnen (200 grader) och att kavla ut degen.
Använd ett bakplåtspapper som mall för storlek och försök att få degen jämntjock.
Bred ut tomatsåsen och lägg ut riven cheddar.
Paprika och tonfisk kommer härnäst, sedan mozarella och sista champinjoner.
Låt pizzan åka ugn i 10-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar