söndag 8 april 2012

Majsbröd

Någon gång ibland får jag för mig att baka, men det är absolut inget jag är speciellt bra på, vilket jag blir påmind om vid varje tillfälle. Min bättre hälft tyckte, tvärtemot mig, att det smakade bra, så det får en plats här ändå.

Jag är inte speciellt bra på att baka tyvärr...
Majsbröd

  • Mjölk
  • Vatten
  • Jäst
  • Majs
  • Polenta
  • Vetemjöl
  • Socker
  • Salt

Öppna en burk majs och låt den rinna av ordentligt.
Mät upp 9dl mjöl.

Värm 3dl vatten och 2dl mjölk till kroppstemperatur och rör därefter ut ½ tärning färsk jäst.

Blanda 1msk salt, 1msk socker med 1dl polenta och 1dl majs.
Häll vätskan i blandningen och tillsätt mjölet lite åt gången.
Jobba med degen tills den släpper från bunken.

Smöra en form och låt degen jäsa i den under 20 minuter.
Under tiden kan man passa på att att värma ugnen till ca 200 grader.

Grädda brödet i 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar