fredag 6 april 2012

Natchotallrik med fräsch tomatsalsa

En vanlig nachotallrik blir faktiskt vansinnigt mycket godare om man lägger ner lite möda på en egen kryddblandning och egen salsa.

Salsa
Egen salsa inte bara ser fräschare ut, den smakar bättre också.
  • Tomat
  • Gullök
  • Vitlök
  • Chili
  • Lime
  • Råsocker
  • Färsk korriander
  • Salt & Peppar

Kryddmix
  • Malen torkad chili
  • Chilipulver
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Spiskummin
  • Socker
  • Oregano

Resten
  • Köttfärs
  • Nachos
  • Creme Fraiche
  • Gurka
  • Avokado
Salsan blir godare om den får stå och dra lite, så vi börjar med att slänga ihop den.
Tärna tomaterna, hacka löken och finhacka vitlöken och chilin.
Lägg det hela i en bunke och pressa limesaft över samt ha i salt, peppar och råsocker.
Blanda runt och låt det stå och dra.

Kryddmixen är inte så mycket svårare än att blanda alla ingredienser i en skål.

Lägg en klick smör i en panna. Medans man väntar på att smöret ska smälta passar man på att hacka gurka och avokadon.

Stek köttfärsen. När den är genomstekt, häll över kryddmixen tillsammans med lite vatten.
Fortsätt att steka tills vattnet dunstat.

Servera med nachos, creme fraiche, och grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar