söndag 8 april 2012

Rödspättarullader

Som vanligt när det gäller fisk är det alltid bäst att först konsultera WWFs fisk-guide!

Fantastiskt lätt och vansinnigt gott, tar bara runt 5 minuter att förbereda och sköter sig självt i ugnen.

Rödspättarullader
När man är stressad är det lätt att glömma saker, här har jag glömt ströbrödet.
  • Färska rödspättafiléer
  • Tomat
  • Purjolök
  • Grädde
  • Mjölk
  • Aromat
  • Ströbröd
  • Ris
Starta ugnen på 200 grader, koka upp 3dl ris, 7dl vatten och lite salt.
Hacka lök och purjolök.

Lägg en filé på skärbrädan, krydda med aromat och lägg på lite av hacket.
Rulla filén till en rullad och placera i en ugnssäker form.
Gör om proceduren tills du har slut på filéer.

Krydda hela rasket med mer aromat och strö lite ströbröd över rullarna.
Fyll med med mjölk och grädde så att ungefär hälften av rullarna täcks.

Låt stå i ugnen i ca 15 minuter.
Rulladerna brukar vara klara ungefär samtidigt som riset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar