Krämig grönsakssoppa
Lagom het soppa serveras med en smakrik bit bröd. |
- Grädde
- Mjölk
- Vatten
- Gullök
- Champinjoner
- Sparris
- Tomater
- Röd paprika
- Röd Chili
- Salt/Peppar
- Paprikapulver
- Chilipulver
- Grönsaksbuljong(tärningar)
Vitlöks och basilika-baguette
- Baguette
- Pesto på basilika
- Vitlök
- Smör
Börja med att sätta ugnen på 150-175 grader. Därefter ska man få ner grönsakerna i soppbar storlek: Dela och kärna ur paprikan, skär den tunnt.
Skala och hacka löken grovt. Sparrisarna delas i lagom stora bitar, champinjonerna delas ner i lagom stora bitar och chilin delas, kärnas ur och skärs tunt (precis som paprikan).
Fräs löken i lite olja, när den är nästan klar så peta ner sparris, paprika och chili.
Slå i grädde, mjölk och vatten och koka upp.
Under tiden man väntar på att soppan ska få upp värmen så snittar man baguetten.
Klickar i en bit smör i en liten skål, pressar ner vitlök och klickar i lagom mycket pesto.
Rör om i soppan så det inte får för sig att bränna fast i botten.
Kleta i vitlökspestosmöret i baguetten.
Nu är det dags att hälla i svampen i soppan tillsammans med buljong(tärningarna).
När buljongen löst sig, smaka av och krydda med chili, paprikapulver, peppar och salt efter behag.
Låt soppan puttra på medelvärme och kasta in den färdigprepareade baguetten i ugnen.
När baguetten fått fin färg har soppan puttrat klart och det är dags att servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar