Tyvärr kom en massa annat i vägen, och cheesecake visade sig ta väldigt lång tid att laga, så det fick bli cheesecake i köket idag istället medan regnet smattrade mot rutan.
Vit choklad kröner denna finfina och urgoda skapelse. |
- Digestivekex
- Blåbär
- Creme Fraiche
- Kesella
- Ägg
- Socker
- Vaniljsocker
- Maizena
- Salt
- Choklad
Häll ut ett halvt paket digestive i en skål och dyk in med nävarna. Krossa kexen till så fint kross du orkar.
Tillsätt runt ½dl socker.
Smält runt 100g smör och rör ner även det.
Häll ut innehållet i en kakform (med löstagbar kant) och pressa det till en finfin botten.
Starta ugnen på 150 grader, diska ur bunken och torka den torr.
Häll upp en påse blåbär och gå loss med en stavmixer tills du har en fin slät blå sörja.
Tillsätt en burk kesella och en burk creme fraiche och 3 ägg (knäckta, skalet vill vi inte ha).
Blanda i 2dl socker, 0.75dl maizena, en tesked vaniljsocker och en nypa socker.
Blanda ihop till en fin blå smet.
Häll smeten i kakformen och ställ in i ugnen.
Perfekt till förmiddagsfikat. |
Kakan ska bo i ugnen i bortåt 1½ timma.
Under tiden så kan man riva chokladen.
När kakan kommer ut ur ugnen så placeras den rivna chokladen ovanpå, och nu är det bara att vänta på att kakan svalnat.
Några timmar senare (alt. dagen efter), lossa kanten på formen, har allt gått rätt så släpper den från kakan utan problem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar