Texas Chili
Min första chili, färdig att avnjutas |
- Högrev
- Gullök
- Vitlök
- Jalapeno
- Chili
- Tomatkross
- Olja
- Bacon
- Paprikapulver
- Chilipulver
- Spiskummin
- Oregano
- Salt
- Peppar
Putsa och skär högreven i 2-3cm stora bitar.
Skala och finhacka gul- och vitlöken.
Kärna ur och finhacka chili och jalapeno.
Blanda paprikapulver, oregano, spiskummin och chilipulver (ca en tesked av varje) med lite vatten, rör tills det blir en kryddig pasta.
Klipp ner baconen i bitar och stek dem i en stekgryta.
När de har fått en fin färg, plocka upp dem och lägg dem åt sidan.
Bryn löken i baconfetten och lite olja tills den får färg, tillsätt sedan chili och jalapenos och låt det hela bryna ytterliggare någon minut innan det är dags att hälla i köttet.
När köttbitarna fått färg, tillsätt kryddpastan och rör i det hela ca en minut.
Tillsätt en burk tomatkross, fyll burken med vatten och slå i även det.
Låt anrättningen puttra på svag värme under lock i ca 2 timmar.
*Riiiing* säger spisklockan två timmar senare.
Tillsätt nu baconen vi stekte tidigare, koka upp och ta bort grytan från plattan.
Färdigt att avnjutas med en gång, eller låt den stå i kylen några dagar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar