tisdag 17 april 2012

Pyttipanna

Snabb, gott och lätt att göra. Helt enkelt.

Snabbt gott och mättande.
Pyttipanna
  • Potatis
  • Gullök
  • Sparris
  • Röd paprika
  • Champinjoner
  • Quorn Chorizo (Alt. kött-chorizo)
  • Quorn Middagskorv (Alt falukorv)
  • Ägg (Optional)
  • Inlagda rödbetor (Optional)
  • Salt, peppar och paprikapulver.
Skala potatisen och skär den i lagom stora bitar. Placera bitarna i saltat vatten och låt dem koka.
Hacka löken grovt, dela champinjonerna i fjärdedelar, skiva paprikan och skär ner sparris i mindre bitar.
Skär ner korven i bitar.

Stek lök, champinjoner, paprika och sparris i smör. Krydda lätt med salt och peppar.
När den fått färg, häll den från pannan.
Smält nytt smör och stek korvarna tills även de får färg.

När korvarna fått färg, så borde potatisen ha kokat färdigt.
Byt ut korvarna mot potatis i pannan, stek med smör, salt, peppar och paprikapulver tills de fått en fin yta.
Häll i korvar och grönsaker och blanda runt.

Om man gillar ägg är det nu hög tid att steka det.

Servera med rödbetor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar