söndag 15 april 2012

Stekt pasta med färs.

Allt går att variera, och något som går att variera in i oändlighet är pasta och köttfärssås.
Eftersom det bara är jag i hushållet som är köttätare, så gjorde jag två såser, en på kött och en på quorn.
Allt annat innehåll är desamma, så härifrån kommer det helt enkelt att kallas färs.

Snabb och god pasta-middag. Detta med köttfärs.
Pasta med färs
  • Penne Pasta
  • Färs av tycke och smak
  • Tomatkross
  • Tomatpuré
  • Gullök
  • Vitlök
  • Oregano
  • Dragon
  • Paprikapulver
  • Koriander
  • Salt & Peppar
  • Riven ost
Koka upp pastan efter anvisning på paketet minus några minuter. Pastan ska alltså inte vara helt klar när den hälls av.

Skala och hacka lökarna och stek dem i lite smör.
Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt.
Häll i tomatkross och tomarpuré, tänk på att såsen inte ska vara speciellt blöt. Till 500g färs så går det nästan ett paket kross.

Krydda med oregano, paprikapulver, koriander, salt och peppar.
Låt såsten puttra i några minuter tills det mesta av vätskan kokat bort.
Tillsätt nu pastan och "stek" den i såsen några minuter.

Strax innan servering rör du ner den rivna osten så den får smälta in.

Även denna rätt är trevlig att ha i matlåda då den smakar lite mer när den fått stå och dra sig i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar