Ratatouille
Ratatouille med hasselbackspotatis och schitzel |
- Röd paprika
- Grön paprika
- Squash
- Champinjoner
- Charlottenlök
- Vitlök
- Tomatkross
- Olja
- Socker
- Salt & Peppar
Börja med att skära ned grönsakerna i mindre bitar; skär paprikan i ca 3cm långa bitar, squashen slantas och delas i fjärdedelar, dela även champinjonerna i fjärdedelar.
Charlottenlök och vitlök skalas och delas på mitten.
Bryn det hela i lite olja men utan att det får färg.
Tillsätt en burk tomatkross och en msk socker.
Låt det hela puttra under lock i 20 minuter.
Nu är det dags att krydda med salt och peppar, samt smaka av.
Låt det hela puttra vidare i minst 10-15 minuter till.
I vanlig ordning så fortsätter jag här med det andra på bilden.
Hasselbackspotatis
- Potatis
- Smör
- Timjan
- Salt
- Ströbröd
Starta ugnen på 200 grader.
Skala och dela potatisen på mitten. Snitta dem med ett stort antal snitt nästan igenom.
Lägg i en plåt och klicka ut smör ovanpå. In i ugnen.
Efter runt 10 minuter, ta ut plåten och pensla potatisarna med det smälta smöret.
Låt dem åka 10-15 minuter till och gör om.
Låt dem åka ytterliggare 10-15 minuter och gör samma sak igen.
När det gått ännu 10-15 minuter, ta ut plåten och krydda med salt, timjan och ströbröd.
Skjutsa in dem i ugnen i ytterliggare några minuter.
Det sista på bilden är inte vegetariskt, men det får åka med ändå. Tänk på att det är Ratatouillen som är det stora numret, och därför får Vegetariskt-stämpeln finnas kvar.
Schnitzel
- Fläskschnitzel
- Ägg
- Ströbröd
- Smör
- Salt & Peppar
Banka ut köttet lite extra, det brukar sällan skada.
Knäck ägget i en skål och tillsätt salt och peppar. Vispa runt tills det blandads.
Häll ut massor med ströbröd på en tallrik.
Vänd köttet först i ägget och sedan i ströbrödet.
Stek i smör på medelvärme, några minuter på varje sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar